Gastouder worden

Bied kinderen een vrolijk en liefdevol tweede thuis, waar iedereen meer dan welkom is! Word jij blij van kinderen? En heb je ruimte in je huis en in je hart om kinderen een geweldige tijd te geven? Als gastouder heb je iedere dag de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Je biedt vertrouwde opvang in een veilige omgeving en ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Daarnaast mag je de kinderen dat stukje van Gods Vaderhart laten zien dat je zelf hebt leren kennen en mag je Zijn liefde aan hen doorgeven.

Ben jij…

  • die vrouw die geniet van lachende snoetjes, die enthousiast wordt bij het zien van modderlaarsjes, of die altijd even in een kinderwagen moet kijken om dat kleine schattige baby’tje te bewonderen?
  • de professional die ouders wil ondersteunen en een partner in de opvoeding wil zijn?
  • iemand die graag zelfstandig werkt en die het fijn vindt om zelf te bepalen wat je werkwijze en voorwaarden zijn?
  • enthousiast in je geloof en ben je ervan overtuigd dat iedereen welkom is bij Jezus?
  • in staat om Gods liefde uit te delen, iedereen welkom te heten en mensen aan te moedigen
door hoopvol en positief te spreken?

Herken jij jezelf hierin en zit je bij het lezen van deze vragen al vol enthousiasme op het puntje van je stoel? Dan ben jij de vrouw die we zoeken!

Als gastouder kun je verschil maken in het leven van kinderen en hun ouders. Het is een prachtige 
baan die enorm veel voldoening geeft en waarin jij je professionele vaardigheden kunt blijven ontwikkelen.

Hoe werkt het? Een kort stappenplan

Stap 1: aanmelden.
Als je enthousiast geworden bent en interesse hebt om gastouder te worden via ons bureau, horen we dag graag van je! Vul het inschrijfformulier in, dan nemen we contact met je op. Tijdens een intakegesprek kunnen we elkaar beter leren kennen en bespreken we of jij net zo enthousiast bent over onze visie op gastouderopvang als wij en of wij de bemiddeling voor je kunnen gaan verzorgen. Ook zullen we, tijdens dit gesprek ons pedagogisch beleid bespreken.

Heb je nog niet eerder als gastouder gewerkt of voldoe je niet aan alle voorwaarden? Dan
 begeleiden wij je graag bij het behalen van de juiste papieren.

Stap 2: het papierwerk regelen.
Voordat je van start kunt, onderzoeken we of alle randvoorwaarden in orde zijn:

  • We controleren of jouw diploma voldoet aan de eisen (Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 of een ander kwalificerend diploma klik op deze link). 
  • We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan bij de gemeente voor jou en je volwassen huisgenoten.
  • Je hebt een kinder- EHBO diploma nodig. Mocht je dit EHBO-diploma nog niet in huis hebben, dan kan je dit via ons bureau kosteloos halen.
  • Ook voeren we een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uit in alle binnen- en
 buitenruimtes die voor de gastouderopvang beschikbaar zijn. We lopen samen door de vertrekken heen en beoordelen of je huis voldoet aan de eisen of dat er nog wat aanpassingen nodig zijn.

Stap 3: controle GGD
De GGD voert een controle uit in je huis. Zij inspecteren onder andere de veiligheid en hygiëne, de binnen- en buitenruimten en de aanwezige diploma’s en formulieren. 
Samen met jou zorgen we ervoor dat je goed bent voorbereid op dit bezoek.

Stap 4a: registratie LRK
Als de GGD heeft geconstateerd dat alles in orde is, melden wij je aan bij jouw gemeente. Die zal je registreren in het Landelijk Register Kinderopvang. Je ontvangt van de gemeente een LRK-registratienummer.

Stap 4b: koppeling LRK
Als je in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) ingeschreven staat verzoeken we de gemeente om jou in het LRK met ons bureau te koppelen en kan je al heel snel starten.

Goed om te weten:

Het inschrijven in het LRK kan tot 10 weken duren.
Sommige gemeenten rekenen kosten (leges) voor de inschrijving. Deze kosten zijn voor de gastouder.  

Aan de slag! Christelijk Gastouderbureau N-Joy helpt je om bekendheid te geven aan je gastouderopvang. Wij adverteren voor je en we bieden je advertenties aan die je op sociale mediakanalen kan plaatsen. Ook krijg je flyers om op te hangen of uit te delen.

Op deze manier ben je goed zichtbaar voor alle ouders in jouw omgeving die dringend opzoek zijn naar opvang voor hun kinderen.